معافیت مالیاتی

معافیت مالیاتی

مالیات منبع اصلی درآمد ملی است که انتظار می‌رود هر سال افزایش یابد. برای دستیابی به این انتظار، دولت تلاش های مختلفی را برای افزایش نسبت مالیاتی کشور انجام داده است که درصدی از درآمد مالیاتی تقسیم بر تولید ناخالص داخلی (GDP) است. در حال حاضر، ایران نسبت مالیاتی دارد که در مقایسه با متوسط […]

مالیات منبع اصلی درآمد ملی است که انتظار می‌رود هر سال افزایش یابد. برای دستیابی به این انتظار، دولت تلاش های مختلفی را برای افزایش نسبت مالیاتی کشور انجام داده است که درصدی از درآمد مالیاتی تقسیم بر تولید ناخالص داخلی (GDP) است. در حال حاضر، ایران نسبت مالیاتی دارد که در مقایسه با متوسط ​​نسبت مالیاتی کشور های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی کم است. بر اساس آمار درآمد سال 2018، متوسط ​​نسبت مالیات در کشور های عضو سازمان همکاری و توسعه اقتصادی در سال 2017، 34.2 درصد بود. در حالی که نسبت مالیات در سال 1399 در ایران 5.1 درصد است، کمترین میزان در میان کشور های آسیا و اقیانوسیه (سازمان همکاری و توسعه اقتصادی ، 2018). ما، به عنوان بهترین شرکت خدمات مالیاتی در اصفهان سعی داریم در این مقاله اطلاعات جامعی را در رابطه با معافیت مالیاتی در اختیار شما قرار دهیم.

این پدیده نشان می دهد که دولت باید تلاش کند تا نسبت های مالیاتی را هم از طریق تشدید و هم از طریق تشدید مالیات افزایش دهد. یکی از تلاش‌ های دولت، ارائه بخشودگی مالیاتی است. دولت این سیاست را در قانون شماره 11 سال 1394 در مورد عفو مالیاتی تنظیم می کند. بر اساس این آیین نامه، بخشودگی مالیاتی یک سیاست حذف مالیاتی است که قرار است سررسید شود، بدون هیچ گونه مجازات اداری و مجازات کیفری در حوزه مالیاتی با افشای دارایی ها و پرداخت دیه. نتیجه نشان می دهد که وقتی فرصتی (ترجیحات مشخص شده) برای افراد برای انتخاب یا رد عفو مالیاتی وجود داشته باشد، نظری در مورد رعایت مالیات ایجاد می شود. در دوره بعدی انتظار عفو مالیاتی به تبعیت از مالیات لطمه می زند. لئونارد و زچاوزر (1987) چهار مزیت و سه هزینه را از عفو مالیاتی شناسایی می کنند. این چهار مزیت عبارتند از

  1. کاهش گناه مالیات دهندگان برای اجتناب از مالیات،
  2. افزایش درآمد حاصل از پرداخت داوطلبانه مالیات،
  3. اضافه کردن تعداد مالیات دهندگانی که قبلاً سهل انگاری می کنند و از مالیات فرار می کنند و
  4. گذار به رژیم اجرای قانون سخت گیرانه تر.

 

معافیت مالیاتی

از سوی دیگر، دولت معافیت مالیاتی را به قیمت مالیات دهندگان صادقی انجام می دهد که سیستم مالیاتی را ناعادلانه تلقی می کنند، نافرمانی مالیاتی را در آینده تشویق می کنند.

نتایج کاوش دیدگاه خبرگان در مورد عفو مالیاتی، چندین یافته را به دست آورده است. اولاً، عفو مالیاتی اعمال شده در ایران عمدتاً برای جذب سرمایه هایی است که در خارج از کشور سرمایه گذاری شده اند تا بتوان از آنها برای تحریک اقتصاد استفاده کرد. تحقق کم بازگشت به کشور در مقایسه با اصلاحات داخلی نشان می دهد که علاقه به ورود بودجه به کشور همچنان پایین است. دولت باید برخی از موانع مربوط به آسایش و امنیت سرمایه گذاری در کشور را برطرف کند. ثانیاً، بخشودگی مالیاتی یکی از راه‌های دولت برای افزایش درآمد های مالیاتی است تا بتوان از آن برای تأمین بودجه دولت استفاده کرد.

سوم، معافیت مالیاتی تنها راه برای برداشت وجوه از خارج نیست. راه دیگر اعمال قوانین سختگیرانه برای شهروندانی است که وجوه خود را در خارج از کشور قرار می دهند. چهارم، عفو مالیاتی می‌تواند برای رفتار منطبق بر رفتار مالیات دهندگان اثر معکوس داشته باشد. بخشودگی مالیاتی برای مودیان مشمول قابل درک است تا تحت تأثیر این سیاست قرار نگیرند و طبق مقررات جاری به پرداخت مالیات ادامه دهند. برعکس، اگر بی عدالتی این سیاست را احساس کنند، احتمالاً رفتار مالیات دهندگان را از تمکین به نافرمان تغییر می دهد.

جهت کسب هرگونه اطلاعات تخصصی و نیز مشاوره در خصوص عفو مالیاتی یه پیج شرکت بهین تراز به آدرس (behintarazco@) مراجعه نموده و به دایرکت پیام دهید.

محتوای جدول

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *